Juan Ripollés

Geboren te Castellón, Valencía in Spanje in 1932, is een Mediterraans kunstenaar met een enorme vitaliteit en joie de vivre. Na een moeilijke kindertijd in het na-oorlogse Spanje verhuist hij naar Parijs, alwaar hij een nieuwe wereld van creativiteit en vrijheid ontdekt.

Ripolles, die in 1963 terugkeert naar het achterland van Castellón om zich daar definitief te vestigen, schildert het liefst in de brandende zon, omringd door de natuur.

Zijn unieke beeld- en vormentaal met een uitgesproken Mediterraans palet appelleert aan positieve, eenvoudige en universele gevoelens. Hij uit zijn levensvreugde en nimmer afnemende energie niet alleen op doek, maar ook in zijn indrukwekkende sculpturen – die de publieke ruimte in steden als Valencía, Castellón, ’s Hertogenbosch en Ede in gestaag tempo veroveren.

Na tentoonstellingen in musea in Chinese mega-steden als Beijing, Shanghai en Hongkong in de afgelopen twee jaar en opdrachten voor grote sculpturen in Singapore heeft Ripollés als een contemporaine Marco Polo met zijn joie de vivre ook dit werelddeel definitief veroverd.

Afgelopen zomer werd in Kerkrade onder grote belangstelling zijn imposante sculptuur ‘Viva la Vida’ onthuld. Dit beeld, met een hoogte van zo’n elf meter, staat volgens burgemeester Jos Som symbool voor het nieuwe Kerkrade en staat voor hoop, flair en saamhorigheid.

Ripollés en Galerie Post+García

Galerie Post + García organiseert exposities met het werk van Ripollés in Maastricht en presenteert zijn schilderijen en sculpturen op diverse kunstbeurzen. Momenteel tonen wij een ruime collectie bronzen sculpturen van Ripollés in onze galerie Espacio aan de Rechtstraat 86 te Maastricht. Zijn schilderijen en gouaches zijn op afspraak te bezichtigen in Galerie Post + García aan de Avenue Céramique 17 te Maastricht. Bekijk de collectie alvast op onze website en bezoek onze galerie in Maastricht.

In Kunstuitleen en Galerie Maastricht tonen wij een permanente presentatie met materie-etsen en gekleurde sculpturen van Ripollés. Neem alvast een kijkje op de website en bezoek de galerie aan de Rechtstraat 50 Maastricht.